Freeze Dry - Freeze Dry
Freeze Dry er en metode for tørking av matvarer og lett bedervelige materialer ved hjelp av sublimering. I denne metoden fryses matvarene direkte, og den frosne vannet fordamper og fjernes fra maten. Dermed fullføres tørkeprosessen. Stegene som følges for tørking med Freeze Dry er som følger:
- En enhet med kapasitet på 350 kg kjøler matvarene ned til -40 °C, noe som sikrer at de fryser helt. Den svært lave temperaturen fører til dannelse av små iskrystaller under fryseprosessen.
- De frosne matvarene settes under vakuum, og dermed reduseres trykket.
- Takket være det lave trykket fordamper vannet i isform direkte og fjernes fra maten.
- Fuktigheten som er igjen i maten fjernes ved forsiktig varmebehandling, og dermed fullføres tørkeprosessen.
- Etter tørking pakkes matvarene i fuktighetsbestandige emballasjer. Dette forhindrer at den tapte fuktigheten samler seg igjen i maten.